07 април, 2010

Първи обучителен семинар за муковисцидоза 29.05.2010г.


Асоциация „Муковисцидоза” с подкрепата на Европейската CF организация и  Информациoнен център за редки болести и лекарства сираци организира Първи обучителен семинар за  муковисцидоза, който ще се проведе на 29 май 2010 в Пловдив. Събитието ще се състои в Конгресен център на НОВОТЕЛ – Пловдив.

Целта е да се представят новостите в европейските стандарти за лечение,  поддържаща терапия, физиотерапия и грижи за пациента с муковисцидоза. Семинарът ще бъде и обучителен по отношение на физиотерапията, която е неделима част от цялостната терапия. Лектори ще бъдат медицински специалисти от чужбина, както и лекари от България, които имат опит с лечението на пациенти с муковисцидоза.


Мероприятието ще се проведе като паралелна работна среща към Първа национална конференция за редки болести и лекарства сираци.
За регистрация: http://conf2010.raredis.org/
http://www.raredis.org/modules/news/article.php?storyid=778
Първа национална конференция за редки болести и лекарства сираци: http://www.raredis.org/modules/news/article.php?storyid=773
Очаквайте подробна информация скоро на:  http://www.lifewithcf.org/

КОНТАКТИ:

Анета Феодорова /зам. председател на АМ/
Варна; GSM: 0878916299
Светлана Атанасова /секретар-координатор на АМ/
Димитровград; GSM: 0899850441
Асоциация " Муковисцидоза"

Очакваме да ни се обадите, за да направим списък на желаещите да присъстват преди 30.04.2010г. Регистрацията можем да направим и ние, след като се свържете с нас, за повече ваши координати.
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=111986145493165

Първия Български Бутон за споделяне

1 коментар:

Светлана каза...

Публикувам тази информация тук, за да популяризираме съ6итието и повече хора, свързани по някакъв начин с това тежко заболяване да разберат и да присъстват на него.

Ще се радваме, ако ни подкрепите и Вие също го полуляризирате в интернет пространството. Ако имате някакви идеи и съвети, как да стане това максимално бързо, моля споделете.

Надяваме се повече медицински специалисти да се заинтересуват от него, за да може заедно - лекари, родители, физиотерапевти, психолози, диетолози и пр. да постигнем това което заслужават тези болни - качествен живот и надежда за утре.

Лечението е двустранен процес, а информацията е жизненоважна!

Благодаря за разбирането и подкрепата :)

Информация за заболяването и Асоциация "Муковисцидоза": http://www.lifewithcf.org/