11 март, 2011

Спешна помощ - Илианка има нужда от средства за лечение


 Написано от Светлана Атанасова / четвъртък 10 март

Пиша това като майка, която знае, какво е детето ти да има нужда от качествено лечение.

Отправям апел за помощ към всеки, който има възможност да помогне, има познати, приятели, които да разпространят нуждата от подкрепа в този момент. Тъй като става дума за спешно антибиотично лечение времето е решаващо, защото колкото повече се чака и отлага, състоянието на пациента се влушава и става по-трудно и скъпо за лечение, понякога промените в организма са безвъзвратни. Надявам се да успеем заедно да съберем необходимите средства, защото сумата е голяма и е невъзможно да бъде осигурена от семейството. Също така поради риска от кръстосана инфекция и както е по европейски стандарти (които не са приети и не се прилагат в България) се препоръчва венозните антибиотични курсове да се правят в домашна обстановка. Освен това сегашната здравна система няма работещ механизъм, който да осигурява финансово този вид лечение. Няма и болница, която да покрие нуждите от спецификата на заболяването, а и скъпоструващото лечение също.
Илиана Илиева е на 19 години от Варна, страда от муковисцидоза.

Състоянието на Илианка:
Активна белодробна инфекция, след прекаран вирус. Повишена утайка, снижен витален капацитет, драстично понижаване на тегло. В момента има две бактерии - псевдомонас аирогиноза и стафилокок ауреус, които са чувствителни на Меренем и Фортум. Псевдомонаса е силно резистентен. Нуждае се от незабавно започване на антибитична терапия.
Терапия:
Лечението при муковисцидоза трябва да бъде комбинирано, поне с 2 антибиотика и високи дози, за да има ефект. Започва терапия под лекарско наблюдение с Фортум и Амикин.
За да започне лечение с фортум и амикин, са нужни над 2'000 лв. - един грам фортум е 25 лв, на ден са нужни най-малко 6 грама. Терапията трябва да продължи поне 15 дена.За амикина е нужно 1г. за 24 часа - от 7 до 10 дни.
Банкова сметка в Райфайзен банк :
BIC: RZBBBGSF
BG22RZBB91551064609984
Илиана Илкова Илиева
ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

сподели ме

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: