30 януари, 2012

С подкрепата на Асоциация "Детско сърце"



Написано от Светлана Атанасова 
Петък, 27 Януари 2012 13:11
Благодарим за  подкрепата на Асоциация "Детско сърце"
Благодарим и на Спаси дари на . Благодарение и на тяхната подкрепа намираме толкова много Приятели.
Благодарим на всички дарители, които подкрепят нашата инициатива.
"Заедно можем повече"


Текущи кампании:
Приятели, обявяваме нашата първа кампания — Календар с усмивки... инициатива на Асоциация „Муковисцидоза“, подкрепена и от нашите приятели от www.save-darina.org.

Набираните средства са за оборудване на 2 специални стаи в УМБАЛ „Света Марина“ — Варна за пациенти, страдащи от муковисцидоза, като 80% от тях са на възраст до 18 години.  От асоциацията обясняват защо това е важно:

В България няма центрове по муковисцидоза и не се прилага европейския стандарт за лечение, което води до ниско качество на живот и ранна смърт. За да се подобри грижата и лечението на пациентите с МВ, трябва да се промени вътреболничната грижа, да се подобрят хигиенните норми, да има ясна политика по контрол на инфекциите.
Както е известно, гъстият слой слуз, който покрива вътрешността на дробовете им е отлична среда за размножаване на патогенна микрофлора. Поради тази причина експертите по заболяването препоръчват изолация на пациентите с МВ в единични стаи по време на болничния престой, с цел избягване вътреболнични инфекции с патогени като P.Aeruginosa, B.Cepacia, MRSA и други.
Въпреки, че в България се изписват скъпоструващи медикаменти, които са на световно ниво, средната преживяемост на пациентите у нас е 12,5 години, значително по-ниска от преживяемостта (37 г.) в някои други европейски държави. Вярваме, че отделянето на пациентите с муковисцидоза в единични стаи със собствен санитарен възел значително ще допринесе за по-добрата им прогноза.

Даренията по сметката на болницата възлизат до момента на 6775 лв. Първоначално обявената сума бе 10 000 лв. Ще се радваме, ако се присъедините към нас и всички заедно спомогнем за оборудването на тези стаи! Моля, посочвайте в банковите си преводи „За УМБАЛ Света Марина — Варна“. Всички набрани от нашата асоциация средства ще бъдат насочени директно към сметката на Асоциация „Муковисцидоза“.

Нашите банкови координати: Association CŒUR d'ENFANT
IBAN: LU870029410015651300
BIC: BILLLULL

Благодарим ви!

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: