02 април, 2014

РАВНОСМЕТКА 2008 / 2014г.

Това написах през началото на далечната 2008г. 

За нас

Ние сме хора, устремени към щастието!

Устремени към една химера, една мечта, една идея, да помогнем на нашите деца, на всички болни от тази коварна болест – муковисцидоза. Да се опитаме да променим тяхната съдба, защото ако това не стане, те са обречени на смърт.
Много от тези деца няма да доживеят до пубертета. А представяте ли се как се чувства едно дете, което знае че ще умре, ако не си получи адекватното лечение? А представяте ли си как се чувства един родител, който знае, че такова лечение съществува, но то е една невъзможна мечта за собственото му дете? Мечта, която не може да осъществи единствено заради финансови причини.
ПАРИ! ПАРИ! ПАРИ! Но само липсата на пари ли е основната причина?
Липсата на заинтересованост, пълното безхаберие, пълното затъмнение, пълната неграмотност на голяма част от хората, които се занимават с проблемите на болните пациенти, хората, които трябва да се погрижат за здравето на всички. Защото всеки има право на живот.
Тази нагласа на обществото, на Министерството на здравеопазването, на институциите, ние като родители на болните деца трябва да променим. Защото ние родителите и пациентите сме пряко засегнати от това. И като безумци се хвърляме в този водовъртеж и се надяваме да ни подкрепите.
Вие всички, добри хора. Хора, които се трогват от важните неща в живота.
А нима има нещо по-важно от здравето!?
Пациентите, които успеят да дочакат адекватното лечение ще доживеят до преклонна възраст, без дори да им личи, че страдат от нещо. И те ще бъдат щастливи хора, защото ще ценят здравето и живота си, а няма да го приемат за даденост. Всеки ден за тях е борба за глътка въздух.
Но и те като всички имат мечти, желания, дарби, и много доброта, която носят в себе си. Дано успеят да ги проявят.
И нека Господ благослови това начинание!!!

източник:  http://lifewithcf.org/?p=27

Това написах април 2014г.:
 
Специални благодарности на журналистката Екатерина Костова - ПР специалист!

Благодарение на професионализма, неуморната борба, несломимият дух, многото обич и духовна подкрепа, която ни даде през това време, стана възможно изброеното в статията.

Благодаря и за това, че заедно с Юлиан Георгиев вдъхват живот и на нашия сайт. 

Благодаря, че ми даде сили и надежда да не се откажа в един труден за мен момент. Оценявам го и благодаря с цялото си сърце за всичко.

 Благодаря и на целият екип, които обединени вървим към успеха!

Дано 2014г. бъде годината, в която пациентите с муковисцидоза най-после ще получат подкрепата и на държавата, за да се чувстват спокойни за здравето си и да градят бъдещето си.

Светлана Атанасова

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: