05 ноември, 2016

21 ноември - Световен ден на болните от муковисцидоза

Седмицата за информираност и борба с болестта муковисцидоза стартира

10.11.2016г.  Благотворителен фестивал в Димитровград.



Ние от ГНХ "Тракия"при Н.Ч'Христо Ботев-1902" за четвърта година организираме благотворителен танцов фолклоренфестивал в подкрепа на нуждаещи се.

Тази година каузата е в подкрепа на Асоциация "Муковисцидоза " за закупуване на инхалатори.
Покани може да намерите в Кино "Медея",ет.2-ри всеки работен ден.Заповядайте да помогнем заедно и се насладим на пъстротата и богатството на българския танцов фолклор.

Инхалаторите са техническо, живото-поддържащо помощно средства, което се употребява ежедневно. Те не се поемат от държавата и семействата трябва да ги закупуват със собствени средства. Цената на един инхалатор варира между 450 и повече лева. Тъй като всеки пациент прави между 3 до 5 и повече инхалации на ден инхалатора се амортизира и това налага неговата подмяна на всеки 2 до 3 години. В изпълнение на проекта си – Кауза 2015 – „инхалатори за пациенти с муковисцидоза„ Асоциация Муковисцидоза закупи със средства събрани от благотворителни акции, инхалатори Пари бой SX. 

На този етап бройката е ограничена, но каузата продължава и през 2016 г., 


21.11.2016г. Благотворително събитие „Приказки за 65 рози“

  • 21 ноември 2016 г. от 18:30 до 20:30
  • Studio 5
    Бул. "България", НДК, А3, 1000 Sofia, Bulgaria

    На 21 ноември – Световния ден за борба с болестта на 65 рози, Асоциация „Муковисцидоза“ – България и Гери Турийска, създател на „Пощенска кутия за приказки“, организират благотворително събитие „Приказки за 65 рози“. Участие в него ще вземата Весела Бонева, Светлин Къслев, трио „Хипнотик“, Дичо, Евгени Иванов и Мариана Векилска.

    Събраните средства от входа на събитието ще бъдат насочени към дарителската сметка на кампанията за изграждане на медицински център по муковисцидоза.


    Вход: Всеки гост сам ще определи стойността на входа, който реално ще бъде неговото дарение, в замяна на което ще получи и свидетелство за дарение.


    Заедно ще имаме възможността да се насладим на разказите на "Пощенска кутия за приказки" и вълшебните и вдъхновяващи изпълнения на Весела Бонева, Дичо и трио "Хипнотик", под акомпанимента на Светлин Къслев.... А вечерта на събитието НДК ще свети в лилаво - международния цвеят за борба с муковисцидозата!


    ОЧАКВАМЕ ВИ! :)

    За Асоциация "Муковисцидоза"-България:
    Асоциация „Муковисцидоза“ е непартийно, доброволно, независимо сдружение на хора страдащи от муковисцидоза и техните семейства, близки и съмишленици. Асоциацията е юридическо лице с нестопанска цел, което осъществява дейност в обществена полза. 
    Днес в световен мащаб пациентите се борят за генетично лечение и доживяват до преклонна възраст. Отчита се тенденция за непрекъснато покачване на преживяемостта в страни с изградени специализирани центрове по муковисцидоза, а в България позволяваме деца да приключат живота си преди да са го започнали! Днес у нас средната продължителност на живот на хората с муковисцидоза е 13 години. 
    Наша цел е да помогнем на своите деца и близки, болни от муковисцидоза, да получат адекватното лечение, отговарящо на световните стандарти, за да имат възможността да пораснат и да сбъднат мечтите си! 

    Всяко дете има право на бъдеще!
    Протегни ръка! Добави живот!


Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: